1

Kantareller 2012 på första januari-utflykten till Vombskogen med Vilda


God fortsättning på det nya året!!I fredags den 6:e januari sken äntligen solen igen efter många mörka dagar. Vi blev så glada att äntligen kunna ta en skogstur med Helena och Vilda. Färden gick till "vår" mysiga skog söder om Vombsjön. Solen sken från en klarblå himmel och Vilda var yster och glad att åter vara i skogen bland alla dofter.  


Lage, Eva och Vilda

Tur vi har linan på Vilda. Jag missade den vid ett tillfälle så Helena fick jaga ifatt henne bland träden och rådjursvittring. Är man jakthund så är man! 

Första utflykten på nyåret och vi var nyfikna på om några svampar fanns i skogen. Eftersom folk har hittat kantareller sent på året ville vi se om vi också kunde hitta. Vi promenerade till det vanliga fikastället och nedanför den höjden brukar det finnas gula kantareller. 


Här och ...

där hittade vi kantareller lite varstans.

Vi plockade så klart inte några. Det var härligt att se dem lysa så gult i den annars färgfattiga skogen, trots att solstrålarna gjorde sitt bästa för att lysa upp denna årstid.

Det var en skön eftermiddag. Men det märks på solen att den inte orkar vara uppe så länge. Den skymdes efter ett tag bland trädstammarna. Men det var underbart i skogen, vi var helt själva.


Söderut mot väg 11, ser ni lilla Vilda till höger?

Helena och jag diskuterade vad det kunde vara för sorts svamp som vi hittade här. Någon riska tror jag. De var verkligen gamla men vackra ändå. Förslag?

 
Tiden fick fort. På hemväg såg vi på flera ställen i marken att vildsvinen hade varit framme och bökat i jorden. Tur att de aldrig har visat sig för oss. Men det är klart vi är ju inte jättetysta! Här mitt i "böket" hittade Helena små "tryffelkulor". Jag vet inte vad de heter, vet någon? Vi har kollat i alla våra svampböcker men hittar inget som passar in på dessa. Kan ju bero på att de var väldigt gamla och torra.  


Helena o Vilda som fyller 8 månader på söndag!

Tack för en underbar dag tillsammans med våra flickor.

Mamma Eva o Pappa Lage