6

Hur många trattisar ser ni?

Nu när vi inte hittar så många matsvampar i skogen längre tänkte jag att ni skulle hitta svampar här i bloggen istället! Skriv antalet du gissar i kommentarfältet nedan. Du kanske vinner ÄRAN!! Jag är enväldig domare!
 
Fina trattkantareller eller hur! En BRA matsvamp som går bra att torka!!  
 
Titta noga :)
 
 
Mamma Eva
3

Sammeli och jag

Nuuuuu har jag skickat iväg mitt projektarbete till Umeå!!  
 
Satt några minuter nyss och tittade på gamla svampbilder som Lage hade i arkivet. Ni vet ju att jag blev av med många foton för ett tag sedan.  Hittade denna fina bilden från svampskogen 2002.
 
Sammeli 6 år. Här var vi säkert i bokskogen i N Rörum norr om Höör.
 
Vi  hyrde stuga där och Sammeli älskade skogen precis som Vilda gör nu. Han blev 14.5 år.
Åhhh goa lilla vovve!!
 
Sorg är sorg och Glädje är Glädje. Nu ska ni få skratta åt en gammal bild från år 2000.
Vi hade precis fått stugan utanför Övre Soppero. Mygghatt ett måste den sommaren!!
 
En av de tidiga svampexkursionerna där uppe. Här lärde vi oss snabbt tegelsopp. Den svampen fanns i överflöd bland alla björkar. Vi gjorde många goda svampstuvningar/såser med den goda tegelsoppen.
En bra matsvamp!!
 
Mamma EVA
 
0

Plugghästarnas återkomst!

Ja oj vad det pluggas och skrivs och diskuteras här i familien Björnströms residens! Mamma är i sluttampen med sitt svamparbete och jag och svärdotter Janet drar vårt strå till stacken. Mamma är duktig och kreativ, skriver roligt och ibland behöver hon bara en liten "putt" i rätt riktning.
 
Den enda som tycker att det är jäääääääättetråkigt det är Vilda... Ingen uppmärksamhet och ingen lekkamrat. :(
 
 
 
Om vi representerar plugghästarnas återkomst så är väl detta en passande bild på "Svamparnas återkomst" ni vet skräckfilmen som aldrig publicerades för att den var för läskig ;). Detta är ja typ... klibbtoffsskivling... eller slemtoffs...eller vad fasiken hette den nu? Hilfe!? Stor som bara den iaf, på boklåga i Söderåsens nationalpark.
 
 
Puss Helena