0

Planering planering...

Nu har jag satt igång med planeringen av höstens svamkurser. Det är mycket att tänka på och styra upp! För det första ska jag tex starta eget företag och fixa F-skatt. Sen är det hemsida, kontakt med studiefrämjandet, visitkort, kursupplägg, material... 
 
 
Viktigt med fika i skogen så man kan tänka klart och hitta alla svampar!
 
 

Här är jag ute i skogen med min bror och hans sambo och deras vänner, alla nybörjare, så jag har iaf haft lite försökskaniner under åren :).
 
 
Nu ska jag åka och jobba snart!
Puss H
 
1

Åre-bakis :)

Nu är jag hemma efter en FANTASTISK vecka i Åre, oooh my goooood va bra vi haft det!!! Mån tro är kanske mitt kall i livet att hålla på med svamp på hösten och skidor på våren, en äkta säsongare? Maybe....

Är väldigt trött efter jobb nu så slänger bara in ett par bilder från resan.

 

Glad tjej i backen!

 


Nämen! Fröken B dras visst automatiskt till svamparna, även i skidbacken! :)

 

Kommer mer senare...

Puss o TACK S <3

 

1

Tylopilus felleus

Alla svampar har ett vetenskapligt namn (blandning mellan latin och grekiska). Det gör att vi alla i "svampvärlden" ska kunna prata om samma svamp.
 
Här är ett fint exemplar av svampen gallsopp.
 
Denna svamp är oätlig. Svampen är bitter i smaken och förstör en hel måltidsanrättning. Om man inte är observant kan den förväxlas med den goda matsvampen Karl-Johan. Fast lägger man de olika svamparna jämte varandra ser man tydligt skillnad. Gallsoppen har t ex ett mörkt ådernät på foten. K-J har ett vitt/ljust.
 
Mamma Eva
 
 
 
 
 
 
.