2

ÄNTLIGEN!!

Ja, ääääääääääääääääntligen har det kommit lite regn i Malmö. Det har varit så kvavt de senaste dagarna (är fortfarande...) så vi har ju bara längtat efter en rejäl himlaöppning med åska och regn. Idag har det kommit skurar, några rejäla också. Hoppas det kommer mer så svamparna får lite vatten.
 
 
Utsikt från min lägenhet på Idaborgsgatan.
 
Nästa måndag håller jag och mamma i en matsvampsexkursion i Puggehattens regi, då hoppas jag det hunnit upp lite trevliga matsvampar!
 
Ikväll kommer J hem till mig, happy Cat!
 
Kram Helena
 
0

MYKOFAGAST, VAD ÄR DET??

Vi var på antikvariat igår, det är alltid spännande!!
 
Jag hittade en "ny" gammal svampbok som jag inte sett tidigare. Vi samlar ju på sådana böcker.
 
Enkelt upplagd och mycket trevlig för gemene man och oss naturligtvis.
 
När vi kom till kassan och skulle betala 20 kr tyckte vi att kassören tog tid på sig och kollade i boken. Jag tänkte då att han letade efter priset när han stillsamt säger "ja denna svampbok är ju inte så ny precis, den kan ni nog inte lita på!!" Jag berättar då att vi är svampkonsulenter och håller kurser, dessutom samlar vi på gamla svampböcker. "Tack för att du upplyste om bokens "ouppdatering" säger jag, det uppskattade jag. "Så bra säger kassören, då kommer boken till rätt person!"
 
Nu ska jag lära er två nya ord, tror inte det är många som känner till mykofagi och mykofagast.
 
 Alltid lär man sig något nytt i svampböcker!!!
 
Nu har alltså Sven Tollin lärt oss nya ord. Det var inte enkelt att googla på!! Jag har aldrig stött på det i annan svamplitteratur. Någon annan som har det???
 
Mamma Eva, hängiven mykofagast!!
0

NYINKÖPTA STÖVLAR

Hej på er! Här om dagen köpte jag ett par nya gummistövlar och jag tror jag kommer trivas riktigt bra med dom på fossingarna. När jag var yngre avskydde jag stövlar - dom var tunga, klumpiga och alldeles förstora för mina små och tunna fötter... Som tur är finns det ett större utbud idag är bara Tretornstövlar (inget illa ment mot dessa, har flera par själv) och några stövlar är tack och lov anpassade till töser: smalare skaft och mindre/smalare fot.
 
 
Hunterstövlar från ÖB för 595 kr, halv priset mot vad de brukar kosta.
 
Helst hade jag velat ha dom i svart lack, eller matt svart men dom var slut i min strl. Grönt fungerar ju också bra!
 
 
Den här lilla filuren hälsade på sin låtsaskompis, mamma och pappas vaxduk på utebordet har ett mönster av fjärilar som ni kanske ser. Det är helt underbart att sitta ute på eftermiddagen och kvällen i deras trädgård och lyssna på koltrasten som pratar.
 
 
Jaha, då väntar vi bara på regn nu......... Så svampen kommer......... Kom igen nu regnet.....!
 
 
Jag längtar efter Mr J, han är i Nice och njuter. Idag passar jag på att städa fint i min lägenhet så han kan komma hit och hälsa på på söndag. :)
 
Kram Helena