1

Återvinning i påsktid (och alltid annars också för den delen)!

Det är viktigt att ta hand om naturen, samhället, varandra och dra sitt strå till stacken. Idag såg jag en kollega på jobbet slänga en red bull-burk i soptunnan och blev faktiskt riktigt irriterad! Vi har, precis påväg till lunchrummet, sortering för pant - hur jobbigt är det!? Det slutade med att jag gav honom en utskällning, tog upp burken och körde trucken raka vägen till sorteringen.... fy för sån lathet!

 

Så, i dagarna har jag gjort många fynd på återvinningsfronten, se och lär....

 

Det här påskägget var fullt med godis på jobbet, och eftersom gotte tar slut snabbt blev ägget fort tomt. Ner i soptunnan med det och återigen var lilla fröken viktig Björnström nere i soporna och fiskade. Ett jättefint nyproducerat ägg som faktiskt kostar 70 kr i butik. Fynd skulle jag säga!

 

Ägget ligger då i blåa champinjonlådor jag frågat snällt om på Willys (dom slängs bara), som ligger nära mitt bo. Perfekt inför kommande svampsäsong när man har stora skördar och behöver avlastning. Stapelbara dessutom och det gillar vi!

 

På Myrorna hittade jag idag två finfina flanellskjortor, perfekta och färgglada för skogstrurer, 90 kr tack för det. Sååå tjusig blir hon i svampskogen! Dom där jättefina papperpåsarna Myrorna säljer gillar jag skarpt. Bättre än plast och en bra påminnelse att man faktiskt ofta har andra påsar att stoppa sina varor i när man är på shoppingtur. Tänk efter innan kassapersonalen automatiskt lägger dina inköp i en påse om du redan har en i handen.

 

 

Gamla modetidningar i överflöd hos min vän Lena, klipp o klistra ett kollage med inspiration inför vår och sommar (i första hand då för oss kläd- och stylingnördar). Självklart påskgodis inkluderat!

 

Jag hoppas ni också tänker på att återvinna. Secon Hand-möbler kläder och husgeråd ligger på min absoluta favvoplats. Svampkorgar och svampböcker är det första jag tittar efter i en second hand-butik! ;) I princip alla möbler i min lya är second hand, bra priser, personligt och framförallt miljövänligt.

 

Glad påsk!

Puss o kram Helena

0

GLAD PÅSK, med fingersvamp, Ramara släktet

Vi önskar er ALLA er trevlig och G L A D  P Å S K !!!!!
 
Någon fingersvamp ur släktet Ramaria
 
Pelle Holmberg skriver:  Fingersvampar är en blandad grupp med flera släkten och familjer. Kännetecknande för hela gruppen är att fruktkropparna är fingerlika och oftast förgrenade ........
Gula fingersvampar ansågs förr vara säkra och bra matsvampar. Idag vet vi att det finns flera arter gula fingersvampar och att de är mycket svåra att skilja  åt. Några arter är mer eller mindre beska och åtminstone en art är svagt giftig. Våra råd till nybörjare är därför att inte plocka och äta gula fingersvampar.
 
Mamma Eva
0

Svamputflykter

Dags att gå och lägga sig och drömma om kommande svamputflykter! Vill bara inspirera er lite så ni kan längta efter säsongen.
 
Svampsökande ungdomar!
 
Det är kul med återväxt i svampskogen. Helena har lärt sina kompisar att hitta rimskivling på denna utflykten. Hela skogen var översvämmad av denna goda matsvamp. Så de lärde sig den verkligen.
 
Björka utanför Sjöbo. Här letar vi efter smörsopp och Karl Johan. En vacker skog här!
 
Underbar Kalle J med den karakteristiska vita hattkanten, tydligt ibland.
 
Ja, nog vill man ut. Solen har lyst hela dagen i Malmö och snön tinar sakta bort.
 
 
 Mamma Eva