1

DET REGNAR!

 
ÄNTLIGEN!!! Svampfolket jublar.
Här kommer lite bilder från gårdagens möte med Edward, vi jobbade i 6,5 h effektiv tid med planering och kreativa utföranden. Snacka om att jag var slut i huvudet när jag kom hem.
Vi satt i husets uterum, nära en fantastiskt trädgård. härligt och inspirerande. Kartor, burkar, dator, papper papper och åter papper.
Ett avbrott för en snabb lunch i det gröna under äppelträdet. Galet varmt men gott med lite svalkande dricka.
Det blev en lyxig omelett med grädde och parmesan och kallskuret. Tomater, lök och basilika från egen odling, mums! 
Ja som sagt, vi fick mycket gjort och jag ser fram emot en massa spännande samarbeten vi ska hitta på i höst. Nu blir det fart på svampandet i Malmö med omnejd. Nästa möta på måndag!
 
Här är en lite kul grej jag såg på nätet. Vad kul man kan göra med sina svampburkar - en tjej som köpt leksaksdjur på en leksaksaffär och sedan klistrat fast och målat med bronsfärg från Panduro. Kul idé till svampburkarna, fast kanske några andra djur.... Björn, älg, räv eller fåglar kanske? Det finns säkert annat kul att limma på också.
Idag ringde Radio P4 Kristianstad mig för en intervju om svampläget. Tyvärr hade jag inte möjlighet att ta samtalet men det kommer säkert fler tillfällen!
 
Kram på er!
Helena
0

SOLIG SKOGSTUR OCH SVAMPLÄGET HÄR I SYD

Idag åkte jag och min sambo Jerry ut en sväng utanför Malmö till en vacker bokskog och gick en sväng. Torrt och varmt men ändå härligt att komma ut. Vi är verkligen i desperat behov av regn här nere nu! Hörde att det kom 14 CM regn i nordvästra Skåne igår.... Här kom det inte en droppe. När det inte är svamp i skogen får man njuta av solen istället.
Det är perfekt att ha en svampbok med sig och bläddra i tillsammans under en mysig frukostpicknick i Pildammsparken här i Malmö.
Min fina svampkille.
Jag njuter av solen men drömmer om skogen...
I skogen idag hände följande:
Vi såg två rådjurskid stå vid vägen, vi hörde en hackspett, såg en skogsödla och en massa vackra fjärilar, hittade två stora äckliga och torra karl johan-kadaver, åt vildhallon, hittade fyra mycket torra blodsoppar, tre stycken gul rottryffel, en kremla typ brok samt en mindre flugsvamp som jag inte ansträngde mig för att artbestämma.
När det saknas svamp i skogen, får vi hålla till godo med det som finns i butikerna. Chilifrästa champinjoner, varsågoda! Jag har haft lite koll i vår ICA Maxi butik de senaste veckorna. De brukar ha uselt utbud på svampar men inte alltid tydligen... Skriver om det senare i veckan!
Imorgon ska jag ha möte med Edward, vår svampkonsulentvän. Vi är lite smågalna esteter båda två och vi ska jobba fram nytt studiematerial tillsammans, det ska bli kul!
 
Hörs! Kram H
0

VARMT OCH GOTT

Igår åt vi en jättegod ostpaj med juli-kantareller.
Smaskens :-)
Detta recept hittade jag för länge sedan i mormors receptlåda från 70-talet. I många år har jag nu använt det och varierat det titt som tätt och alltid lika omtyckt!! I denna pajen la jag stekta kantareller i ena halvan och fina egenskalade räkor i den andra... Mums
Mamma Eva