0

VIKTIGASTE SVAMPREDSKAPET

Titta på dessa underbara svampkorgar! Den målade hittade jag i en dammig hörna i mormor o morfars garage/förråd. Mormors syster Signe har målat den för en herrans massa år sedan. Riktigt fin och bra storlek, den ska jag definitivt inviga i höst. Jag skulle gärna vilja lära mig att måla korgar sådär, har ju en viss fallenhet för det där med måleri och ett konstnärligt sinne. Korgen till höger hittade mamma och jag (mest mamma...) på en second handbutik i Asarum. 75 kr och en riktig elitkorg som ni vana svampplockare säkert vet.
 Fina va!? 
 
Idag är det bara 13 grader i Malmö och jag och Jerry bor i huset, tvättar och fixar, passar lilla Vilda och njuter av trädgården. Ikväll blir det varmrökt lax med färskpasta, vitvinssås och sparris. Några goa vänner kommer på besök och svampen lyser med sin frånvaro. Hemma hos Jerrys mamma har hennes svamphus med ostronskivling precis börjar ge små söta fruktkroppar, det går snabbt fram till skörden då!
 
Ha det gott kära läsare!
Kram Helena
0

VILDA MED SVAVELTICKORNA

Vilda skriver:
Ni kan väl sagan om "Flickan med svavelstickorna" ?!
 
Men nu är ju detta en svampblogg så då förstår ni ju att det måste bli "Jag, Vilda med svaveltickorna"!
...kom då Matte så får du se hur stora dom har blivit.  
...se bara här när jag visade Matte dem första gången för några dagar sedan var de så här små.
 Kolla här nu så stora de har blivit... på bara lite mer än en vecka har det gått så här snabbt...  Waoooo
 
Matte har berättat att "några" människor äter denna svamp. Jag skulle i alla fall inte vilja göra det. Så vacker som den är. Den kallas tydligen "Chicken of the Woods".
Oj nu måste jag ut, kanske jag skriver mer...
 
Vov Vov från Vilda
0

KOMMER STRAX... SOL FÖRST...

Hang on! Vi återkommer senare ikväll.... Då ska ni få se bilder på mina fantastiska korgfynd från Blekinge. Det är så löjligt kul att gå på loppis o second hand där uppe. Ute "på bygden" finns det mer guldklimpar än inne i storstaden Malmö!
Hör och läser på Facebook att det gjorts karl johan-fynd i norra Skåne, fuskis! Kan ju vara så att det kommit här nere också men just nu har jag inte tid att åka ut i skogen. Dessutom är det över 20 grader så...
Den här somriga bilden är iofs från förra sommaren men vi är lika snygga och lika solbrända redan nu (nästan iaf).
/Helena