0

SVAMPAKVARELL AV EDWARD KAPUSTA

Hej! Ja efter gårdagens murkelupplevelse vill vi nog egentligen skriva om det hela veckan, men lite variation får ni ju ha :). Idag fick jag en glad överraskning på min Facebook - Edward hade postat en akvarellmålning på min sida, med mig på bilden tillsammans med svamparna! Jätteroligt! Jag visste att han höll på med den, han berättade när vi hade möte sist och höll på med den torkade svampen, dock hade han lite problem att få det helt rätt så han hade gjort flera målningar.
Men här är det färdiga resultatet. Fin eller hur!? När jag visade den på mobilen i sängen i morse för en nyvaken Jerry trodde han det var ett riktigt foto.
Edward är också svampkonsulent, han gick samma år som mamma och vi har en del samarbeten och roliga projekt ihop. Vi är båda konstnärligt lagda så det är kul att jobba tillsammans! I höstas hade vi flera härliga dagar tillsammans ute i skogen, en av gångerna var det rimskivlingsexplosion och vi plockade våra korgar fulla.
Vi har bl a gjort en svampbroschyr tillsammans som vi använder på våra kurser, den här pedagogiska målningen finns med, också gjord av Edward. Han har även prytt två omslag av svampkonsulenternas medlemstidning Sporaden med akvarellmålningar och säljer en del tavlor med svampmotiv och annat vackert. Besök hans blogg HÄR.
 En bild från Mora, när de gick Svampkunskap del 2. Alf vår duktiga lärare och fina vän, mamma Eva, Edward och Markus, kursdeltagare.

Kram Helena 
 
0

ÄNTLIGEN, RUND TOPPMURKLA, TACK KÄRA SVAMPKOMPIS IDA!!

Ida skrev i morse på mail till mig att hon hittat EN rund toppmurkla!
Foto: Ida Andersson
Hon vet att den står högt på min önskelista.
I eftermiddag sammanstrålade vi utanför Malmö. Det var så KUL att äntligen få se den i verkligheten. Men som jag är så vill jag ju hitta själv.
Denna fann JAG!
Helena, jag och Ida gick omkring i gräset och sa till varandra "det måste finnas fler" och mycket riktigt... Vi hittade säker 15-18 fruktkroppar till slut. Var och en av oss hittade själva! Vi höll på att trampa på dem, de var så små och söta dessa "bebismurklor"  
Ser ni de två i bilden? Tur att Ida upptäckte den stora först så vi kunde leta vidare. Undrar just hur stora de blir om ett par dagar? 
DETTA ÄR VÅRENS BÄSTA NATURVINST!!!.
Mamma Eva
0

VÅREN, VILDA, VACKERT!!

Dagsverk igen, helgen går fort. Matte och Lillmatte har haft fullt, även jag om ni nu skulle tro något annat. Jag latar inte mig precis.
Måste hålla koll på änderna i Risebergabäcken. Såg igår att de fått fina blommor längs sin simväg. Några av de stora gässen har fått små barn, jag springer absolut inte efter dem. Och jag skulle ändå inte hinna. De är snabbt nere i vattnet. 
I alla fall tog jag med några ur familjen till skogen på ramslök-plock. Vi såg en nyligen påkörd och tyvärr död vacker snok som inte hunnit över vägen. Ville inte fota, ledsna blev vi eftersom vi alla är totala djurvänner.  Nåja skogslivet gick vidare och Jerry och jag sprang omkring i den härliga våren.
Jag blev så trött så jag var tvungen att vila en stund bland all ramslök. Matte och Helena plockade som bara den och det märktes knappt att de tagit några i all denna massa av blad. Hela jag doftade "lök". 
När vi kom hem fick jag favoritben och de andra lagade till en härlig middag, pasta med grönsaker, halloumi, toppat med smörstekta tallblodriskor (heter egentligen läckerriska, vilket löjligt ord när de växer med tall) fast de är ju LÄCKRA!! säger Helena o Matte. De toppade med färskklippt ramslök över!
Jag letade febrilt efter svamp men det fann jag så klart inget av. Tänk om jag överraskat Matte med en rund toppmurkla.
Jag hade det mysigt i skogen idag.
Vov Vov Vilda