2

SVAMPKÄRLEK I P4 EXTRA

Hej! Imorgon tisdag ska jag vara med i P4 Extra med Nina Allergren och berätta om varför svamp är det bästa som finns! Det kommer vara ca. 14.40 så då får ni lyssna och se om jag har något vettigt att säga ;).

Sen blir det svamp i TV4s Vardagspuls fredagen den 11/9, mer info om det längre fram. Nu ska jag på styrelsemöte med Puggehatten.
 
Kram Helena
1

GISSA SVAMPEN!

Här kommer en liten rackare som mamma plockade in från gräsmattan framför gammstugan inne i byn (Övre Soppero, norra Lappland). Doftade fruktigt och mjöligt på samma gång.
Liten kan bli större... Liten har mycket med sig på fossingen...
Växtplatsen.
 
Vad säger ni?
 
Kram Helena
0

SNABBT BOKSKOGSBESÖK OCH DÅLIGA BILDER...

Ja, här om dagen skulle jag flytta en soffgrupp med hjälp av Jerry och när vi ändå var i farten passade vi på att åka ut i skogen för att reka av några områden inför helgen. Bokskog med inslag av björk och ek - vanligtvis ett säkert kort men åhh.... det är SÅ dött i skogen. Det måste verkligen komma igång nu för i nästa vecka drar mina nybörjarkurser igång, som tur är först med teori, men ändå! I alla fall, ingen kamera kom med ut i skogen och Jerrys mobil var smutsig/immig på kamerafönstret, vilket vi märkte i efterhand. Så bilderna är skämsdåliga men tänkte ändå att what the hell det är bättre än inget!
En liten kompott av ickematsvampar, någon flugsvamp på väg upp, liten röd kremla säkert jätteskarp, kanske en bokkremla, en annan liten kremla, ett förslag är aprikoskremla och så en platticka. 
Två matsvampar, en brunsopp (endast bok, björk, ek och tall i närheten) samt en typ brokkremla.
Lite djur såg vi också, två skalbaggar som parade sig, massa skogssniglar som kalasade på de få kremlor som fanns och en liten groda.
Ja... Kom igen nu svampen!!!
 
 Helena på nålar.