2

SOLIG KVÄLL I MALMÖ

Åhh vilken kväll vi fått i Malmö. Lagom varmt, solen skiner och vi sitter ute i trädgården och myser och "jobbar" emellanåt. Jag tillverkade en toppenmåltid för en stund sen. Kreativiteten fick blomstra en stund. 
Det blev färsk pasta med en salviakryddad sås med morötter, vitlök, färska tomater, gul lök och andra örtkryddor. Till det låååångstekte jag ostronmussling och ostronskivling, alltså både den vilda och Svamphusets odlade, Toppade sist med riven parmesan! Mums, undrar just vad det skulle kostat på restaurang?! 
 Jordgubbar till efterrätt och en del infrysta för vinterns smulpajer.
Avslutar med vår första fjäril för i år i nya fjärilsbusken!
Mamma Eva
0

SVAMPFINT I KÖKET

Varje år hittar man, med lite tur, nya svampprylar i butikerna inför hösten. Det är kul! Självklart är vi svampkonsulenter helt tossiga i allt med svampar på, hade jag gått loss totalt hade väl halva mitt hem varit täckt av svamp, som en crazy-catlady ni vet. Sen finns det ju självklart mer och mindre snygga svampmotiv. Detta är det senaste Åhléns har att erbjuda:
Servetter, jag köpte. Det går alltid åt och är en bra gåva att ha redo hemma om tillfälle infinner sig. 20 kr. 
Grytvantar.
Förkläde. Och så fanns det handduk, korgar, Mickes senaste bok och svampknivar. Korgarna var fina men jag fixar inte dubbla handtag alltså! Det är såå obekvämt att hålla i, särskilt om de inte ens är rundade. Tanken med hopfällbart är ju bra men nä.
Det här fina tyget med kremlor fick jag av vår vän och trogna kursdeltagare Ingrid förra året efter avslutad kurs. Både i vitt och grått och det är jag stormförtjust i! Jag ska sy kuddfodral av det så småningom.
Kram Helena
 
Ps. Det regnar, yeeey! Lycka.
1

HALLOUMIBURGARE MED OSTRONSKIVLING

Här kommer ett supertips på hemmalagad vegetarisk snabbmat! Givetvis kan man använda vilken svamp som helst men jag tycker att just ostronskivling (ostronmussling i vilt tillstånd) får en köttig och fin smak när den steker länge på låg värme. Dessutom är den avlånga formen på bitarna perfekt i en burgare.
Ostronskivling kan man köpa i var och varannan grönsaksdisk, man river sönder svampen i långa bitar och steker i smör med lite salt. Lång stektid i pannan på svag värme. Jag provade ett nytt bröd, brioche, som tydligen fått höga betyg i Allt Om Mat. Det var gott men lite väl sött för min smak. I burgaren hade jag även mango-chilisås på bruk (vilket jag vanligtvis hade gjort själv hemma men nu var det snabbmat vi snacka eller), halloumi, tomat och sallad. Skulle varit fint med picklad rödlök i också.
Stek svampen färdig, sedan halloumi i skivor en liten stund i pannan på hög värme, så att ena sidan får en gyllene färg, bröd, sås, sallad, tomat, montera - servera! Gott med en kall ekologisk öl till.

Det har äntligen kommit regn här i Malmö, under helgen, så i nästa vecka börjar det förhoppningsvis ploppa upp lite fina svampar här och var. Jag längtar efter kant- och brokkremlorna! Mmmm... 
Nu ska jag strax sticka till jobbet!
Kram Helena