1

GISSA SVAMPEN!

I maj ska jag eventuellt gå en vedsvampskurs i Hälsingland. Jag har egentligen inte så mycket fokus på vedlevande arter just nu, tickor skinn och sånt där men tänker ändå att det kan vara bra att göra. Framförallt är det ett perfekt tillfälle att lära sig mer trädkunskap, identifikation av substrat mm. Här nedan har vi en vacker vedväxande svamp...
 Vet ni vilken? Hur ser utbredningen ut i landet?
 
Kram H
1

PUGGEHATTENS VÅREXKURSIONER 2015

På lördag är det dags för exkursion med Puggehatten igen. Gå gärna in på www.puggehatten.se . På hemsidan klickar ni på kalender och sen är det bara att anteckna i er almanacka vilka dagar som ni är intresserade av. Exkursionerna är planerade för medlemmar och även ni som ännu inte är medlemmar (endast 125 kr/år). Gynna gärna Skånes bästa svampförening!! Vi arbetar ideellt för våra medlemmar och Skånes svampar och alla olika naturområden i länet. 
Helena och jag, inte ofta vi får vara på bild tillsammans.
Härlig bild från en av Puggehattens exkursioner. Full aktivitet, undrar vad våra kompisar har hittat där?! 
På lördag den 4e april är det dags för Dalby Söderskog. Man lär sig olika skogar och platser över hela Skåne när man följer med på de olika exkursionerna.
... och så är det viktigt med en trevlig fikastund tillsammans
 
Mamma Eva
1

STOLT FJÄLLSKIVLING I SCOUTPOSTEN

Hej! I höstas publicerades en av mina svampbilder i Scouternas medlemstidning Scoutposten. Redaktören sökte efter en bild på stolt fjällskivling, hittade min blogg och fick givetvis lov att använda bilden för syftet! Jag har själv inte varit scout men hela familjen var aktiva i Friluftsfrämjandet många år, vi barn som deltagare och mamma och pappa som ledare, speciellt pappa. Ett fantastiskt sätt för barn och ungdomar att få komma ut i skogen och lära sig värdet av naturen. Har ni själva tankar på att bli medlemmar, kolla in på deras hemsida. 
Bloggen är ett mycket bra sätt att nå ut till både privatpersoner, föreningar, företag och media. Nästan alla gånger jag varit med i tidningar och radio har jag hittats via bloggen, kul!
Medlemstidningen för riksförbundet.
Jag tycker texten var jättebra! 
Igår var mamma och jag på Storegård utanför Lund, en jättetrevlig lekpark för hundar med agility och annat skoj. Det kostar 50 kr/hund och är öppet tis-sön från 10.00-mörkt. Det blåste galet mycket igår, men vi trotsade vädret och åkte ändå och fick härligt nog hela stället för oss själva. Vilda var jätteduktig och klarade alla hinder på banorna utan minsta problem - en totalt orädd hund, härligt! På hemvägen fick vi stanna till vid ett dike intill en bäck, på min begäran... 
 Hela marken var full av den här växten/blomman, har ingen aning om vad det är??? Kanske kan någon av våra läsare ge förslag!
 
Kram Helena
 
En av våra trogna läsare Peter har tipsat om "Pestskråp". Håller med honom om att det inte är det vackraste av namn... men den ska tydligen ha vissa medicinska egenskaper, läs mer HÄR.