0

SVAMPSKOG I OKTOBER

Det har varit en lite annorlunda svamphöst i år. Skogssvamparna har levt sitt eget liv och inte följt det "vanliga" tidsmönstret. Ja, inte ens vädret har varit som vanligt! Skönt för allmänheten men för lite regn för svampen.
Vacker granskog från Vedby Strövområde utanför Klippan, Skåne.
De få trattkantareller som tappert försökt komma upp hade liksom vänt om igen nedåt så det såg ganska kul ut, som små hoprullade svampbollar.
Troligen slutet av ett ganska gott kantarellår i södra Skåne.
 Vitriska som lyste upp skogen i veckan som gick. 
Äppelträdet har  levererat GODA äpplen! Dessutom så har vi haft en underbar säsong med härliga utflykter och alla TREVLIGA kursdeltagare som vi lärt känna. 
Mamma Eva
2

GISSA SVAMPEN!

Den här slemmiga skönheten stöter vi ofta på i barrskog. Den har en mycket karaktäristisk doft, en vackert lila fot och på små exemplar ser hatten ut som en glänsande polly!
Vet ni vad arten heter? Vad doftar den? och är det en matsvamp, ickematsvamp eller är den giftig....?
Kram Helena
0

SVAMP I SKOGEN

Några dagar i Blekinge gav härliga stunder med min far framför brasan, hösten är här nu! Massor med löv på marken och i skogen. Har det varit svårt att hitta svamp innan så är det ännu svårare nu. Vi hittade i alla fall fina rökslöjskivling i mossig och torrt granskog.  
Tidigare i veckan kollade vi upp vårt enda kantarellställe i södra Skåne, och här är skörden!! 
Igår var Helena en sväng i Vombs Fure och hittade några tallblodriskor, smörsopp, brunsopp, kantareller, rökslöjskivling, sillkremla och en liten stolt fjällskivling som vi ska steka i eftermiddag.
Idag åker vi till Klippan med kursdeltagare.
Mamma Eva