0

ÄNTLIGEN SYNS VÅR BLOGG IGEN!

Vi vet i alla fall att felet inte har varit vårt.
 
Idag, onsdag, regnar det i Malmö och det är ju bra för den kommande svampsäsongen. Vårsvamparna behöver det! Snart kan vi ut och leta efter vårmusseroner och toppmurklor. 
Vi har varit i Värmland och hälsat på Helena, där var det fortfarande vinterväder. Det var några sköna dagar med god mat och gott umgänge. Vilda var jätteduktig i att resa med tåg och buss.   
Här är vi på en av utflykterna. Fint ställe! 
De fick t o m mig att åka lite långfärdsskidor, vi hittade en ganska plan myr att åka på. Där visade de oss fina älgspår, de lär ju sig att spåra på skolan. 
 Vi åkte runt och tittade på naturen bl a två fina vattenfall. 
Vilda älskade som vanligt att vara i skog och mark. Detta är uppe på en höjd. Det tog en stund att ta sig upp hit. I denna tallskog kommer det nog att finnas svamp till hösten. Den låg inte långt från stugan vi bodde i. Här inne hittade vi också en underbar gammeltall som jag kramade hårt. 
 Vi hann ju inte åka överallt men jag trodde att det skulle varit mer härliga skogar, mycket var "fabriksskogar". 
 Jag kände faktiskt att det är så fint att ha skogen i Vombs Fure som en härlig oas i södra Skåne. Och inte att förglömma våra bokskogar i Skåne. Ibland är det bra att åka iväg för att "se" vad som finns nära.
 Vacker solnedgång vid Klarälvens dalgång.
 
Mamma Eva